Van Loon naar Vechtdal Rally, Gamma Racing Day en Andalucia Rally

Van Loon naar Vechtdal Rally, Gamma Racing Day en Andalucia Rally

2020-09-16T13:54:15

De Vechtdal Rally en de Gamma Racing Day vormen de komende twee weken het programma voor Erik van Loon. Tijdens de Vechtdal Rally zal Van Loon deelnemen met Harmen Scholtalbers in de Ford Fiesta R5 van Van den Heuvel Motorsport. Tijdens de Gamma Racing Day zal Van Loon enkele demo’s geven in de Ferrari F93A en Arrows F1. Begin oktober gaat Van Loon met de Toyota Hilux van start in de Andalucia Rally.

“Het worden twee drukke weekenden,” zegt Van Loon. “De afgelopen periode heb ik, samen met Harrie en Mike, een aantal circuit-races gedaan met de Renault. Maar het is ook wel fijn om weer terug te gaan naar de rally. Jasper van den Heuvel bood me de kans om een keer de Fiesta R5 te proberen, dus dat gaan we doen. We gaan daar dan ook vooral van genieten, gezien de concurrentie wordt meedoen voor de winst moeilijk in een auto die ik niet ken.”

Een week later vindt op het TT Circuit in Assen de Gamma Racing Day plaats. Op 26 en 27 september worden er in verschillende klassen geracet en er worden demonstraties gegeven. “Ik heb een paar keer meegedaan en het is een erg leuk evenement. Ik ga enkele demonstraties geven met de ex-Jean Alesi Ferrari F1 uit 1993 en de ex-Jos Verstappen Arrows F1 uit 2000. Het wordt voor mij de eerste keer dat ik op het circuit rijdt met de Arrows F1. Ik heb er zin in!”

Van 6 tot en met 10 oktober vindt de Andalucia Rally plaats. Het is een nieuwe Cross Country rally die de Rally van Marokko vervangt op de kalender. “Marokko verbood een tijdje terug de rally, toen is de organisatie op zoek gegaan naar een alternatief en is de Andalucia Rally geboren. Vijf dagen rally in Spanje, tussen Zaragoza en Malaga in. Het lijkt erop dat de Dakar-top daar aan de start staat, dus daar kijk ik ook erg naar uit.”

De Vechtdal Rally wordt verreden op zaterdag 19 september, de rally start om 13:00 en na zes proeven finisht de rally om 17:50. De rally zal te volgen zijn via https://www.vechtdalrally.nl/, het is een publieksvrij evenement waardoor publiek niet is toegestaan. De Gamma Racing Day is op 26 en 27 september, de kaarten hiervoor zijn intussen uitverkocht.

Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje

Prima laatste dag voor Van Loon in Spanje

Op de laatste etappe van de Andalusië Rally scoren Erik van Loon en Sébastien Delaunay de zesde tijd. Met de Toyota Hilux rijden zij praktisch de hele dag in het stof van andere auto’s en buggy’s verliezen zij slechts acht minuten. Van Loon kijkt met een goed gevoel uit naar de volgende rally. “Het was […]

Lees meer

Pech voor Van Loon op voorlaatste dag Pech voor Van Loon op voorlaatste dag

Pech voor Van Loon op voorlaatste dag

Een draagarm met oude schade zorgt ervoor dat Erik van Loon en Sébastien Delaunay na 35 kilometer de Toyota Hilux naast de kant moeten parkeren. Nadat de auto door een gat gaat, breekt rechtsachter de draagarm af. Het team is nu bezig met de reparaties zodat Van Loon morgen weer kan starten. “Uiteindelijk willen we […]

Lees meer

Van Loon houdt zicht op de top vijf in Spanje Van Loon houdt zicht op de top vijf in Spanje

Van Loon houdt zicht op de top vijf in Spanje

Met de achtste tijd op de tweede dag, waarbij er erg veel stof is, is Erik van Loon gematigd tevreden. In het eerste gedeelte rijdt hij te voorzichtig om lekke banden te voorkomen, maar in het tweede deel herpakken Van Loon en Sébastien Delaunay zich. Zij verliezen in totaal tien minuten, maar een kans op […]

Lees meer