Succesvolle kennismaking met de Iveco in Polen voor Anja van Loon

Succesvolle kennismaking met de Iveco in Polen voor Anja van Loon

2023-03-30T16:18:27

Afgelopen week hebben Anja van Loon, Floor Maten en Suzanne Peek voor het eerst samen in de Iveco Powerstar gereden. Tijdens een uitgebreide test in Polen met het team van De Rooy, die de truck bouwt, hebben zij de truck leren kennen en zijn ze beter ingespeeld op elkaar. Over drie weken vindt de Morocco Desert Challenge plaats en volgt de echte vuurdoop voor het vrouwelijke truckteam.

“Dit was echt heel gaaf,” vertelt Anja. “Ik kreeg het heel snel te pakken, maar dit is zo anders dan de Can-Am. De Iveco heeft zoveel power en er is veel mogelijk met de truck. Het was ook de eerste keer dat ik met Floor en Suzanne op snelheid heb gereden en we hebben natuurlijk ook wat dingetjes getest en geprobeerd. De komende periode zullen we nog meer gaan rijden en testen en gaan we ons klaarmaken voor de Dakar Rally als eerste vrouwelijke truckteam.”

Tijdens het testen hebben Anja, Floor en Suzanne ook geoefend op het wisselen van een band. “Die weegt 150 kilo, dus dat is best zwaar, zeker in het losse zand. We keken daar ook echt tegenop, want zelfs de mannen vinden dat een zware taak. Maar het ging heel erg goed en zelfs Team De Rooy was onder de indruk van hoe we dat deden. Echte girl power!”

De eerste voorbereiding is in Marokko voor de Morocco Desert Challenge. “Het wordt voor mij de eerste keer dat ik deze rally ga rijden, maar ik heb wel vorig jaar de rally in Tunesië gereden van dezelfde organisatie en natuurlijk de Rallye du Maroc. Ik weet dus wel een beetje wat me te wachten staat, maar het zal helemaal anders zijn in een truck. Tijdens de rally zal mijn broer Ben navigeren, dat is ook om extra tips te krijgen want hij heeft al veel ervaring in een rallytruck. Ik heb er al zin in!”

Na de Morocco Desert Challenge zal Anja nog meer rally’s gaan rijden. “Dat wordt een mix van rally’s met de buggy en met de truck, die kalender is nog niet helemaal rond. We mogen niet overal met de truck rijden, maar de samenwerking tussen rijder en navigator kun je ook in de buggy trainen. Dus het wordt een afwisselend programma.”

Anja van Loon sluit sterke rally af met knappe derde tijd Anja van Loon sluit sterke rally af met knappe derde tijd

Anja van Loon sluit sterke rally af met knappe derde tijd

Voorafgaand aan de rally ging Anja van Loon vooral om te testen en te wennen aan de Iveco Powerstar. De snelheid zat er meteen goed in en Van Loon liet zien dat ze mee kan doen met de top van het truck klassement. Ook op de laatste dag was Van Loon erg snel en sluit […]

Lees meer

Goede inhaalrace voor Anja van Loon Goede inhaalrace voor Anja van Loon

Goede inhaalrace voor Anja van Loon

Na de problemen in de zesde etappe start Anja van Loon meer dan een uur later dan de eerste truck. Ze haalt veel andere deelnemers in en noteert een knappe tweede tijd, binnen 5 minuten van de dagwinnaar. Wel slaat 40 kilometer voor de finish het stuur uit haar handen. Van Loon komt daarmee terug […]

Lees meer

Snelle Anja van Loon wordt geremd door probleempjes Snelle Anja van Loon wordt geremd door probleempjes

Snelle Anja van Loon wordt geremd door probleempjes

Net als tijdens de vijfde etappe, opent Anja van Loon erg snel. Daarna beginnen er verschillende kleine probleempjes die tijd kosten. Zo valt de communicatie even uit, wordt er lang gezocht naar een waypoint en zijn er kleine motorissues. Desondanks weet Van Loon wel de finish te behalen en biedt het begin van de proef […]

Lees meer