Mooie plannen voor Erik en Anja van Loon in aanloop naar Dakar 2025

Mooie plannen voor Erik en Anja van Loon in aanloop naar Dakar 2025

2024-04-03T06:04:17

Tijdens de Dakar Rally van 2025 zullen zowel Anja als Erik van Loon aan de start staan. Anja zal met een truck van Team De Rooy starten en Erik gaat de Dakar Classic in een Audi S1 rijden. In aanloop daarnaartoe gaan zij diverse rally’s rijden waarbij de Morocco Desert Challenge de eerste is op het programma. Daarnaast zal Erik ook met de Subaru Impreza S14 WRC gaan rijden in Nederland en België.

Op dit moment wordt in Portugal hard gewerkt door South Racing om de nieuwe CanAm voor Erik klaar te maken. “Dat wordt nog even spannend, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat goedkomt. Daarmee zal ik onder andere in Marokko gaan rijden en in het najaar enkele Baja’s. Deze CanAm krijgt grotere wielen en andere upgrades, dus daar ben ik wel nieuwsgierig naar.”

Verder wil Erik de Dakar Rally weer rijden. “Weliswaar de Dakar Classic, dat is een regulariteitsrit waarbij de focus niet ligt op de snelheid maar juist op de ervaring en het rijden door Saoedi-Arabië. Dat komt omdat Anja weer met de truck gaat, dan ben ik er toch en vind ik dit wel leuk om te doen. Zo kan ik haar toch begeleiden en zelf ook nog wat zien van het land. Ik zal dat met een Audi S1 gaan doen, daarmee heb ik vorige week getest in Frankrijk en dat is gewoon heel erg leuk om mee te rijden. Coen Donkers bouwt de auto en bouwt er nog een paar meer voor een aantal andere ex-Dakar-deelnemers uit de omgeving. Zo hebben we een leuk clubje bij elkaar.”

Anja heeft ook veel zin om weer naar Dakar te gaan. “Ik weet nog niet precies hoe dat eruit gaat zien qua samenstelling. Het wordt in ieder geval niet met drie vrouwen. In de voorbereiding zal ik vooral met de CanAm gaan rijden, maar ook in Nederland en België kom ik aan de start.”

Die eerste lokale rally is de ELE Rally, waarbij Erik met een oude bekende auto aan de start staat. “We mogen eindelijk weer met de Subaru WRC rijden in Nederland, dat wordt een soort van demo-klasse. Ik vind het mooi dat we deze auto’s aan het publiek mogen laten zien en ik hoop dan ook dat er meer deelnemers zullen zijn met een WRC. Wellicht mag dat bij meer rally’s dit jaar, dat gaan we zien. In augustus zal ik ook met de Subaru gaan rijden in Kasterlee.”

Tijdens de ELE Rally en de Short Rally Kasterlee zal Anja met een Renault Clio Rally3 rijden. “Daar heb ik vorig jaar al even kennis meegemaakt en daar zit heel veel potentie in. Dus ik vind het heel leuk om daarmee te rijden.”

Een ander leuk evenement waarbij de hele familie aanwezig is, is de Crazy Cross in Bergeijk. “Ik zal daar met onder andere de MINI en de CanAm rijden, Anja met de Dakartruck, maar ik zal ook heel trots toekijken wanneer mijn dochters gaan rijden. Mijn oudste en jongste dochter rijden ook mee en dat is natuurlijk heel gaaf om te zien. Kortom, er zit van alles in de pijplijn en we hebben dan ook zin om weer achter het stuur te kruipen.”

Voorlopig programma 2024
11-20 april Morocco Desert Challenge
20-21 april Crazy Cross Bergeijk
24-25 mei ELE Rally
25 augustus Short Rally Kasterlee
Januari 2025 Dakar Rally & Dakar Classic

De kalender wordt gedurende het seizoen uitgebreid met andere Baja’s en rally’s.

Anja van Loon wint Rally3-klassement terwijl Erik geniet in de WRC Anja van Loon wint Rally3-klassement terwijl Erik geniet in de WRC

Anja van Loon wint Rally3-klassement terwijl Erik geniet in de WRC

Het was misschien wel een van de moeilijkste ELE Rally’s uit de afgelopen jaren. Erik van Loon en Joeri Docx reden met de Subaru Impreza S14 WRC en genoten vooral van het rijden met zo’n auto in de demoklasse. Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 […]

Lees meer

Erik en Anja van Loon hebben zin in ELE Rally Erik en Anja van Loon hebben zin in ELE Rally

Erik en Anja van Loon hebben zin in ELE Rally

Aankomend weekend wordt de ELE Rally verreden, voor Erik en Anja van Loon een echte thuisrally. Erik gaat rijden met de Subaru Impreza S14 WRC en Anja met de Renault Clio Rally3. Beiden hebben veel zin om weer achter het stuur te kruipen en het publiek te vermaken met mooie doorkomsten. Erik is vooral blij […]

Lees meer

Anja van Loon geniet van finish in mooie MDC Anja van Loon geniet van finish in mooie MDC

Anja van Loon geniet van finish in mooie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge zit erop. Tijdens de rally lieten Anja van Loon en Wouter de Graaff zien dat ze de snelheid van de snelle buggy’s goed kunnen volgen. Zij hebben veel geleerd en kijken tevreden terug op de rally. “Ik ben blij dat we zijn gefinisht,” zegt Anja. “Het was […]

Lees meer