In de 12h Mugello keert Van Loon terug naar het circuit

In de 12h Mugello keert Van Loon terug naar het circuit

2021-03-24T13:43:22

Na ruim zes maanden niet in de Renault Sport R.S.01 te hebben gereden, staat Erik van Loon aan de start van de 12h Mugello in Italië. Tijdens de voorbereiding op Dakar wil Van Loon zoveel mogelijk rijden in verschillende disciplines van de autosport. Samen met Harrie Kolen, Mike Verschuur en Jarno Goesten wil Van Loon meedoen voor het podium na de goede vorm die zij hadden in 2020.

“In 2020 hebben we drie races gereden met de Renault,” vertelt Van Loon. “De eerste was in Zandvoort, net voordat de lockdowns kwamen, daar wonnen we. Daarna gingen we naar Monza waar we erg goed voor de dag kwamen, maar door technische problemen moesten opgeven. In Hockenheim haalden we zelfs pole position, maar kregen we opnieuw problemen waar de winst zeker mogelijk was. Dus de auto en de rijders hebben de potentie, nu moet alles meezitten om dat te verzilveren.”

Om te starten in een circuitrace ter voorbereiding op de Dakar Rally lijkt verassend, maar is voor Van Loon belangrijk: “Het rijden met de Renault heeft zeker toegevoegde waarde voor de voorbereiding op de Dakar Rally. Met de Toyota trainen we natuurlijk waar het om gaat, rijden in Cross Country. Maar op het circuit ben je de hele tijd bezig met kleine verbeteringen om constant te rijden. De concentratie is nog belangrijker dan in de woestijn, dus het is belangrijk om in meerdere disciplines te rijden om alles scherp te houden.”

Op de deelnemerslijst staan dertien auto’s in de GT3-AM-klasse, waarin ook Van Loon deelneemt. “Het wordt niet eenvoudig om het podium te bereiken, maar we gaan er alles aan doen om het te proberen. We hebben al ruim een half jaar niet meer gereden met de Renault, maar Equipe Verschuur is wel nog druk bezig geweest om de problemen van vorig jaar op te lossen. Ik heb er vertrouwen in dat we kunnen gaan racen en ik hoop op een goed resultaat.”

De 12h Mugello begint met een testsessie op donderdag. Op vrijdag vindt de officiële vrije training plaats in de ochtend en vanaf 11:30 zijn de kwalificaties. Om 14:00 uur start het eerste gedeelte van de race, deze finisht om 18:00 uur. De race wordt hervat op zondag om 10:00 uur en de finish is om 18:00 uur. De trainingen zijn enkel te volgen via de livetiming (https://livetiming.getraceresults.com/24hseries), de kwalificatie en de race worden ook op YouTube gestreamd via het kanaal https://www.youtube.com/user/24HSeries. Kijk voor meer informatie over de race, de deelnemerslijst en andere informatie op https://www.24hseries.com/races/hankook-12h-mugello-2021.

Van Loon ‘dik tevreden’ met vierde plaats in Andalusië Van Loon ‘dik tevreden’ met vierde plaats in Andalusië

Van Loon ‘dik tevreden’ met vierde plaats in Andalusië

Voor de start van de laatste etappe hebben Erik van Loon en Sébastien Delaunay een groot gat voor en achter zich in het algemeen klassement. Zij besluiten om behouden te rijden om in de Toyota Hilux ongeschonden de finish te bereiken en zich daarmee te verzekeren van de vierde plaats. Dat resulteert in de derde […]

Lees meer

Van Loon klimt naar de vierde plaats in Andalusië Van Loon klimt naar de vierde plaats in Andalusië

Van Loon klimt naar de vierde plaats in Andalusië

Aan de finish van de derde etappe tijdens de Andalucia Rally is Erik van Loon wederom tevreden. Ondanks een lekke band stijgen Van Loon en Sébastien Delaunay een positie naar de vierde plaats in het algemeen klassement. Met nog een etappe te gaan wil Van Loon die plaats binnenbrengen. “Het liep gewoon weer goed,” vertelt […]

Lees meer

Vijfde tijd voor Van Loon in gevaarlijke etappe Vijfde tijd voor Van Loon in gevaarlijke etappe

Vijfde tijd voor Van Loon in gevaarlijke etappe

Al vroeg op de eerste proef van de tweede etappe crasht de auto voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay. Daardoor besluit Van Loon om geen onnodig risico te nemen. Dat resulteert in de vijfde tijd op acht minuten van Sainz. Van Loon is blij dat hij aan de finish staat. “Het was geen makkelijke […]

Lees meer