Erik van Loon ziet potentie van nieuwe Hilux, Anja van Loon geniet tijdens eerste dag

Erik van Loon ziet potentie van nieuwe Hilux, Anja van Loon geniet tijdens eerste dag

2022-07-23T18:00:17

De eerste dag van de Baja Aragon is voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay letterlijk in het water gevallen. Na een zevende tijd op de eerste proef zit het met het gevoel goed, maar op de tweede proef valt de nieuwe Toyota Hilux T1+ stil nadat ze door een watersplash rijden. Desondanks ziet en voelt Van Loon de potentie van de auto. Anja van Loon en Lisette Bakker groeien in de rally. De eerste proef vinden zij moeilijk, maar op de tweede proef genieten zij in de Can-Am.

“Een top vijf had er hier zeker ingezeten,” zegt Erik van Loon. “Tijdens de eerste proef reden we lek en daardoor kwamen we in het stof van een andere deelnemer te zitten. Daar kun je hier bijna niet voorbij, dus dat kostte wat tijd. Het verschil met de vorige auto is best wel groot. We hebben nu een V6 turbo in plaats van een V8 en de V6 heeft veel meer koppel. De wielen zijn groter en dat is even wennen, ook met het wisselen. Maar ik was tevreden na de eerste proef.”

“In de tweede proef hebben we eigenlijk gewoon pech. We rijden door het water en alles valt stil. Op dat moment lagen we vierde, dus de potentie is er. We hebben bijna 2 uur gewacht tot de auto het weer deed, want alles zat vol met water. We zijn via de weg teruggereden naar de service, het team gaat de auto nu nakijken. Morgen is er nog een proef en ik hoop dat we daar een mooie tijd kunnen noteren.”

Voor Anja van Loon is de rally goed begonnen. “De eerste proef was moeilijk. Het was heel glad op de stenen en daar zijn we een paar keer rechtdoor geschoten. Er was ook heel veel stof. Ik heb echt genoten van de tweede proef. Er waren veel snelle paden met spannende stukken waar we langs afgronden reden, echt geweldig! Het resultaat is ook prima en morgen gaan we weer genieten.”

Morgen wordt de laatste proef verreden in Spanje. Deze is bijna 160 kilometer lang en daarmee de kortste van de rally. De eerste auto start om 11:00 uur en wordt rond 13:00 uur aan de finish verwacht. Via https://www.atodomotor.com/online/2022/bajaaragoncars is de rally live te volgen.

Anja van Loon sluit sterke rally af met knappe derde tijd Anja van Loon sluit sterke rally af met knappe derde tijd

Anja van Loon sluit sterke rally af met knappe derde tijd

Voorafgaand aan de rally ging Anja van Loon vooral om te testen en te wennen aan de Iveco Powerstar. De snelheid zat er meteen goed in en Van Loon liet zien dat ze mee kan doen met de top van het truck klassement. Ook op de laatste dag was Van Loon erg snel en sluit […]

Lees meer

Goede inhaalrace voor Anja van Loon Goede inhaalrace voor Anja van Loon

Goede inhaalrace voor Anja van Loon

Na de problemen in de zesde etappe start Anja van Loon meer dan een uur later dan de eerste truck. Ze haalt veel andere deelnemers in en noteert een knappe tweede tijd, binnen 5 minuten van de dagwinnaar. Wel slaat 40 kilometer voor de finish het stuur uit haar handen. Van Loon komt daarmee terug […]

Lees meer

Snelle Anja van Loon wordt geremd door probleempjes Snelle Anja van Loon wordt geremd door probleempjes

Snelle Anja van Loon wordt geremd door probleempjes

Net als tijdens de vijfde etappe, opent Anja van Loon erg snel. Daarna beginnen er verschillende kleine probleempjes die tijd kosten. Zo valt de communicatie even uit, wordt er lang gezocht naar een waypoint en zijn er kleine motorissues. Desondanks weet Van Loon wel de finish te behalen en biedt het begin van de proef […]

Lees meer