Erik en Anja van Loon kijken uit naar thuisrally

Erik en Anja van Loon kijken uit naar thuisrally

2022-05-17T13:55:23

De ELE Rally is de thuisrally van Erik en Anja van Loon. Erik van Loon heeft de rally al twee keer gewonnen en wil graag meedoen in het gevecht om de podiumplaatsen. Dit gaat hij doen met een Volkswagen Polo R5, hij zal worden genavigeerd door Davy Thierie. Voor Anja van Loon wordt het haar eerste thuisrally in de Renault Clio RS Rally5. Het wordt de tweede rally van de Motul Clio Trophy. De ELE Rally vindt plaats op zaterdag 21 mei.

“Ik kijk heel erg uit naar mijn thuisrally,” vertelt Erik. “Het is altijd uniek om zo dicht bij huis te kunnen rijden, vooral vanwege alle familie, vrienden, sponsoren en fans die mij al jarenlang steunen. Het wordt mijn eerste rally met de Polo, de auto heeft bewezen dat het een snelle en succesvolle auto is. Via Van den Heuvel Motorsport heb ik de mogelijkheid gevonden om met deze auto te kunnen rijden en ik ben dan ook benieuwd naar hoe de auto verschilt ten opzicht van de andere R5-en waarin ik heb gereden.”

Het wordt de vierde keer dat Erik samen met Thierie in de auto plaatsneemt. “In 2013 en in 2014 hebben Davy en ik een aantal rally’s gereden, waaronder de ELE Rally. Hij heeft erg veel ervaring, zowel in Nederland als daarbuiten. Het is alweer even geleden dat we samen hebben gereden, maar ik heb er zin in om weer samen rally te gaan rijden.”

De ELE Rally is de tweede rally voor Anja in de Clio. Tijdens de Drenthe Rally werd ze, samen met Lisette Bakker, derde in de Motul Clio Trophy. “Nu doen er 8 auto’s mee, dus de concurrentie neemt toe,” vertelt Anja. “Dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker. Daarnaast rijdt mijn broer Ben ook met een Clio deze rally, ik zou het toch wel heel leuk vinden als ik hem kan verslaan. Ik wil vooral gaan genieten van mijn eerste thuisrally, ik heb het zo vaak vanaf de zijkant bekeken en kan dan ook niet wachten om hem nu zelf te gaan rijden!”

Op zaterdag 21 mei start de rally om 11:18 uur op het Kerkplein in Son. Daarna worden er 11 proeven verreden, met drie keer service tussendoor. Zowel Erik als Anja van Loon hebben de service bij Van den Heuvel Motorsport. De eerste service is om 14:11 uur, de tweede is om 17:12 uur en de laatste service is om 20:17 uur. Het servicepark is in de buurt van SchippersStop in Veldhoven en is gratis toegankelijk. Er kan worden geparkeerd bij Habraken 2350. Voor de klassementsproeven zijn tickets verkrijgbaar, meer informatie is te vinden op www.elerally.nl. De finish van de 57e ELE Rally is om 22:08 uur op het Kerkplein in Son.

Anja van Loon sluit sterke rally af met knappe derde tijd Anja van Loon sluit sterke rally af met knappe derde tijd

Anja van Loon sluit sterke rally af met knappe derde tijd

Voorafgaand aan de rally ging Anja van Loon vooral om te testen en te wennen aan de Iveco Powerstar. De snelheid zat er meteen goed in en Van Loon liet zien dat ze mee kan doen met de top van het truck klassement. Ook op de laatste dag was Van Loon erg snel en sluit […]

Lees meer

Goede inhaalrace voor Anja van Loon Goede inhaalrace voor Anja van Loon

Goede inhaalrace voor Anja van Loon

Na de problemen in de zesde etappe start Anja van Loon meer dan een uur later dan de eerste truck. Ze haalt veel andere deelnemers in en noteert een knappe tweede tijd, binnen 5 minuten van de dagwinnaar. Wel slaat 40 kilometer voor de finish het stuur uit haar handen. Van Loon komt daarmee terug […]

Lees meer

Snelle Anja van Loon wordt geremd door probleempjes Snelle Anja van Loon wordt geremd door probleempjes

Snelle Anja van Loon wordt geremd door probleempjes

Net als tijdens de vijfde etappe, opent Anja van Loon erg snel. Daarna beginnen er verschillende kleine probleempjes die tijd kosten. Zo valt de communicatie even uit, wordt er lang gezocht naar een waypoint en zijn er kleine motorissues. Desondanks weet Van Loon wel de finish te behalen en biedt het begin van de proef […]

Lees meer